Mi a különbség a kozmetikai sminktetoválás és a testtetoválás között? A sminktetoválás miért tud kikopni?  
A végleges testtetoválásnál a festéket mélyebb rétegbe kell juttatni, mint sminktetoválásnál. Kozmetikai tetoválásnál a festék a hám-irha határáig jut. A hámrétegből az eltelt idő folyamán egyre feljebb jut a festék, fokozatosan halványodik, kikopik a bőrből. Fontos tudni, hogy a festék minősége is befolyásolja a tartósságot. Nem mindegy, hogy milyen a festék pigmentszemcsézete. Sminktetováló festékekben kis szemcseméret található, míg a testtetováló festékekben ún. óriásmolekulák, melyekkel már a bőrünkben lévő Langerhans sejtek „nem tudnak mit kezdeni”. A Langerhans sejtek falják fel a pigmentszemcséket a bőrünkből, természetesen a kis méretűeket folyamatosan dolgozza fel a szervezetünk. Sajnos e folyamat időtartamát nem lehet előre pontosan megjósolni, mindenkinél más és más. (kb. 2-5 év) Manapság testtetováló szalonokban is végeznek sminktetoválást, azonban mindenféleképpen a kozmetikai tetoválást javaslom, hiszen ha tartós festékkel tetoválunk később nem gondolhatjuk már meg magunkat, az örökre ott marad a bőrben. Az életkor előrehaladtával változnak arcvonásaink, természetesen elkerülhetetlen a ráncok kialakulása, ezért fontos hogy a sminktetoválás korrigálható, „újra rajzolható” legyen mikor az évek elteltével szeretnénk változtatni a formán, esetleg a színeken..


Szemöldöktetoválásnál mi történik a meglévő szőrzettel?
Minden esetben a természetességre törekszem, a meglévő szőrszálak általában irányadóak lehetnek, a megfelelő forma kialakításánál, melyet előre, közösen döntünk el a vendéggel. Nagyon fontos, hogy nem kell leborotválni a szemöldököt!


Mi a különbség a szálas technika és a teljes satír között?
A szálas technika természetes hatást eredményez. Gyönyörű szép szemöldök készíthető, ha van szőrzet, de hiányos. Ebben az esetben a saját szőrszálak közé tetoválunk szőrszál vékonyságú és megfelelő ívű vonalakat.
Teljes satírozásnál a kialakított szemöldökformát teljes egészében besatírozzuk a kívánt színnel. Festék színének választásakor minden esetben figyelembe kell venni a hajszínt, bőrszínt.


Mi a különbség a szempillasűrítés és a kontúrvonal között?  
A szemhéjtetoválással optikailag hangsúlyosabbá, nyitottabbá lehet tenni a szemeket. Sűrítést akkor alkalmazok, ha nem szeretne látványos vonalat a szemhéjra a vendég, de szeretné, ha szebb lenne a szeme, illetve sötétebbnek tűnne a szempillája. A kontúrvonal vastagabb vonalat jelent a szempillák felett, a szemhéjon. Különböző színekkel lehet készíteni. Gyönyörű és látványos, ha a fekete kontúr vonal fölé egy másik vékony fehér vonalat tetoválunk.


Szájtetoválás esetén elegendő a kontúr? Mikor érdemes satírozni?
A szájtetoválásnak több változata van.:Szájkontúr, félsatír és a teljes satír.  
A szájkontúr a száj körberajzolását jelenti. Évekkel ezelőtt nagy divat volt, azonban nem megfelelő, sötét szín választásakor csak egy éles szájkontúr látszódott az arcból. Szájkontúrt csak abban az esetben ajánlok, ha a vendégnek kifogástalan szájformája van, de halvány, a bőrrel egybemosódott a színe.  Minden esetben nagyon természetes színt ajánlatos választani! Ha a szájformán javítani kell, kicsiből nagyobbat, aszimmetrikus szájszélből egyformát, akkor az új kontúrt az eredetivel össze kell mosni, árnyékolni, ezt a technikát nevezzük félsatírnak. A teljes satír a teljes szájfelület színezése. Nagyon színtelen szájnál vagy rúzsozott hatás eléréséhez javaslom.

Mi a teendő, ha hajlamos vagy herpeszre?  
Aki hajlamos herpeszre, annak a sminktetoválás előtt mindenféleképpen érdemes a gyógyszeres kezelés. Ezt az orvos írhatja fel, és ő mondja meg, hogy mennyit és hogyan kell alkalmazni. Amennyiben nem volt még herpeszünk, akkor nem kell szedni semmit, a tetoválástól nem fogunk vírust elkapni.


Mennyi ideig tart egy sminktetoválás elkészítése?
A sminktetoválások elkészítése beavatkozástól függően 1-3 órán át tartanak. Kivételt képeznek a mások által elrontott sminktetoválások javításai. Ezen beavatkozás esetében az időtartam egyénenként változhat.


Hányszor kell visszatérni korrekcióra?
Általában egyszer, de egyénenként változó. Az ár magába foglalja az egyszeri korrekciót.


Mennyire fáj egy sminktetoválás?
A fájdalom mértéke teljesen egyéni. Attól függ, hogy milyen magas a fájdalomküszöböd. A modern helyi érzéstelenítés segítségével a fájdalom érzése csökkenthető. A kellemetlen érzés függ idegállapottól, kipihentségtől, fáradtságtól, menstruációtól, stressztől.


Vannak mellékhatásai a sminktetoválásnak?
Nincsenek. A sminktetoválások klinikailag tesztelt eljárások és semmilyen mellékhatással nem járnak. A bejuttatott festéknek az eredete, minősége nagyon fontos. Az általam használt festék allergiamentes, bőrgyógyászatilag tesztelt megbízható helyről származik.


Lehet e javítani a sminktetoválást?
Igen lehet! Akkor szoktuk alkalmazni a korrigálást, ha rontott vagy Te magad szeretnél apróbb változásokat a sminktetováláson.


Vannak e kizáró tényezők?
Természetesen, mint minden eljárásnál itt is elővigyázatosnak kell lennünk. Bizonyos esetekben nem lehet elvégezni a tetoválást.
Pl.: vérzékenység, vérhígító gyógyszer szedése, ráncfeltöltés (csak orvosi engedéllyel), szájfeltöltésnél (csak orvosi engedéllyel), zöld vagy szürke hályog esetén, szemölcsre vagy anyajegyre (az eltávolított helyre nem szabad tetoválni), epe, vese problémánál, várandósság alatt sem javasolt.


 

............