A mezoterápia olyan orvos- kozmetológiai eljárás, mellyel orvosi tisztaságú hatóanyagokat juttatunk a bőr mélyebb rétegeibe.
Az eljárás kiválóan alkalmas az arc, nyak, kéz, dekoltázs bőrének, ráncainak kezelésére, illetve a bőr öregedésének megelőzésére. Elősegíti a bőr rugalmasságának, feszességének fokozását. Hatóanyagtól függően alkalmas a pigmentfolt-halványításra, hajhullásra, zsírosodásra, korpásodásra, szeborreás fejbőrre.
A módszer több évtizedes múltra tekint vissza Franciaországban és az USA-ban. Az egyedi eljárás lényege, hogy többszörös mikroinjekciózással juttatják a bőr felszíne alá az egyénre szabott „koktélt”.

Amennyiben félelmed van a tűtől, olvasd tovább írásomat. NEKED IS VAN MEGOLDÁS!
Tű nélküli mezoterápia, mint innovatív abszolút fájdalommentes bőrfiatalító kezelés
Rádiófrekvenciás, tű nélküli változatát ELEKTROPORÁCIÓNAK nevezzük. Mindkét esetben új hatóanyag-csatornákat nyithatunk meg a bőrsejtek hártyáján, így sikerrel alkalmazható a bőr fiatalításában, regenerálásában.
A tű nélküli mezoterápia alapja a Nobel-díjas hatásmechanizmusra épülő, orvosi tanúsítvánnyal rendelkező elektroporációs gép. Hatásmechanizmusából adódóan a bőrbe juttatott anyagok sejtszinten hatnak, ezért mezoterápiás kezelésnél különösen fontos, hogy semmilyen olyan anyagot nem szabad a bőrbe juttatni, mely nem oda való. Rendkívüli jelentősége van ezért a kezelés megkezdése előtti alapos letisztításnak, valamint a fertőtlenítésnek. Hatóanyagaink analitikai tisztaságú készítmények. Optimális koncentrációban tartalmazzák az öregedést gátló, regenerációt elősegítő, zsírbontó, vagy akár cellulit csökkentő hatóanyagokat.

Ez egy új fajta kezelés, amely az aktív bőrfiatalító hatóanyagoknak – más néven koktéloknak – a 90%-át a kiválasztott területbe juttatja (az általános krémek használatakor ez csak 3-5%) TŰ HASZNÁLATA NÉLKÜL. Egy kezelés 30-40 percig tart. A kezelések nagyobb felületen is hatásosak, tű és fájdalom nélkül.
A ránctalanításra alkalmazott eljárás elősegíti a kollagén és elasztán képződést, hidratálja és tonizálja a bőrt (szem és száj körül, homlok, arc, nyak és dekoltázs). A bőr alá juttatott koktél nemcsak táplálja a bőrt, de méregtelenít, nyugtató és regeneráló hatása van. Serkenti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő.
Életkortól függően választjuk a hatóanyagokat, melyeket a bőrbe juttatunk.  Ezzel teljesen egyénre szabott kezelést valósítunk meg.
3-6 kezelést javaslunk 2 hetente. Ezt követően pedig fenntartó kezelést minden 3. illetve 4. hónapban.

Mennyi a gyógyulási idő?
A tű nélküli mezoterápiás kezelés során nem kell gyógyulási idővel számolnunk, ellentétben a tűs mezoterápiával. A kezelés után nincsen pirosodott, eritémás bőr.
Fáj-e a beavatkozás?
NEM!

A MEZOTERÁPIÁS kezelések kiválóan alkalmasak a lefogyhatatlan, kis kiterjedésű zsirpárnák csökkentésére, eltüntetésére. Különösen érintett területek a has, csípő, a comb külső oldala és a térd belső oldala, illetve a lapockánál lévő „szárnyacskák”.
A mezoterápiás zsírbontás során tű nélkül (elektroporáció) beadott 100% analitikus tisztaságú hatóanyagkoktélok a zsírsejtek anyagcseréjét befolyásolják, így csökken azok térfogata. Ez a térfogatcsökkenés biztosítja a helyi fogyást.
A kezelés utáni napokon ez a terület kissé érzékenyebbé válhat. Néhány nap után viszont érdemes a cellulitterápiában használatos fegyvereket bevetni (nyirok masszázs, vákummasszázs, helyi masszázs) a felszabaduló salakanyagok ürítése céljából.
Ajánlott terápia gyakoriság hetente 1 alkalom, kúraszerűen kb. 4 -8 alkalom a kezelendő területtől függően.
A kezelés előnye, hogy nem megereszkedett bőrfelszínt kapunk, mint a zsírleszívás után, hanem lassan - egyenletesen történik meg a térfogatváltozás. A kezelés során a zsírbontó és szállító hatóanyagokat kiegészítjük bőrfeszesítő hatóanyaggal is, a tökéletesebb eredményért.

A mezoterápia fő alkalmazási területei:
• az arc dehidretáltsága, a bőr struktúrájának emelése, megereszkedett bőr (test és arc), nyaki ráncok, ráncosodás
• bőrfiatalítás, kötőszövet regeneráló, szabadgyökök ellen
• pigmentrendellenességek
• szeborrea, akne
• megereszkedett bőr
• cellulit, stria, helyi lefogyhatatlan zsírpárnák
• Kar belső része, comb belső része, has, nyak, dekoltázs, fenék, toka, mell, felső szemhéj

 

A legmodernebb, plasztikai sebészek által bevizsgált készüléket, a legtisztább, leghatásosabb hatóanyagokat használom, komplex szaktudásommal kiegészítve. Amennyiben bizonytalan vagy, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra. Segítek a döntésben.